Mijn jaarproject

Hoe ik mijn eindwerk zie: Ik zie het als een robotje dat kan rondlopen in plaats van rondrijden. Dit zal het robotje namelijk volledig zelf kunnen en zal op willekeurige momenten rondlopen. Om dit te kunnen bereiken zal er gebruik gemaakt worden van vier servomotors.
Het robotje zal niet enkel moeten kunnen stappen maar ook obstakels kunnen ontwijken. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een afstandssensor die langs de voorkant van de robot wordt geplaatst. De verdere bedoeling is ook dat hij op een tafel kan rondlopen. Om er voor te zorgen dat hij niet van het tafelblad loopt zal er in beide voetjes een infrarood sensor zitten zodat hij kan detecteren wanneer hij aan de rand van de tafel staat.
Voor het volgende doel van mijn eindwerk zal er aan de voorkant nog een camera geplaatst worden. Deze zou dan aan de hand van AI de gezichtsuitdrukking van de persoon voor de camera kunnen lezen.
Afhankelijk van de gezichtsuitdrukking van de persoon zal de robot op een bepaalde manier reageren. Dit kan bijvoorbeeld door een beweging, iets te tonen op een display, lampjes of een geluidje.
Omdat ik met AI ga werken, zal de code in Python worden geschreven en op een Raspberry Pi worden uitgevoerd.

© Jorben Wauters GSP. All Rights Reserved. Designed by HTML Codex